Cees Rullens

Regie

“Ik zie het als een voorrecht om het Passieverhaal opnieuw aan u te mogen vertellen. Vanwege de rijke traditie, maar ook omdat het verhaal zó veel elementen bevat die onze moderne samenleving er beter op kunnen maken. Met ‘Hem achterna’ maken we een magische productie, die het publiek samen met ons beleeft. Een voorstelling die hopelijk vele harten beroert. En waarover veel mensen nog lang napraten.”

Cees Rullens (Made, 1959) vierde in 2017 zijn 30-jarig jubileum in het vak. Tijdens zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht ontwikkelde hij een voorliefde voor theaterprojecten met een maatschappelijke impact. Niet vanuit de ‘zwarte doos’, maar door met zijn producties naar de mensen toe te gaan. Aanvankelijk doet hij dat als acteur bij het Makadam Theater Maastricht, gaandeweg ontwikkelt hij zich binnen deze stichting als regisseur.

Vele voorstellingen heeft hij opgevoerd in theaters én op plekken waar het volgens hem nodig is, van het Midden Oosten tot in achterstandswijken in de Sovjet Unie. In eigen land wordt hij vooral bekend als regisseur van grote theaterprojecten zoals o.a. ‘Draaksteken Beesel’ (2002 en 2009), de opening van de ‘Floriade’ (2012), de ‘Dreigroschenoper aan de Maas’ (OpLocatie, 2014), ‘Tent van Bell’ (2016 en 2017), de Venlose Revue (2016 en 2018) en de Tegelse Passiespelen van 2010 én 2015. Hij ziet zijn Passiespelen niet als theater: “Het zijn gebeurtenissen die spelers en toeschouwers ondergaan en beleven.”