passie expositie- Nele-Waldert-Paar-2016-Foto-Kunstverein-Worms

passie in keramiek
24-9-2021 t/m 16-01-2022

De Passiespelen Tegelen 2021 vormen de aanleiding voor een thema expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. De tentoonstelling toont passie in de breedste zin van het woord. Met fascinerende sculpturen die verwijzen naar spiritualiteit en bezinning, naar het lijden en van de mens. Een keramische verbeelding van menselijke emoties in al haar facetten. Van platonische ingetogen liefde tot driften tot woest verlangen en oer gevoelens. Een prachtige presentatie met herkenbare voorstellingen van lichamelijkheid, beroering, genegenheid, liefde en lust en meer.

Maar ook met expressieve beelden die verwijzen naar de menselijke strijd om zich staande te houden, zich te handhaven, zich geaccepteerd en geliefd te willen voelen met alle frustraties die daarbij horen. De keramische sculpturen in deze tentoonstelling zijn gemaakt door kunstenaars uit binnen en buitenland. Ondanks hun verschillende afkomst en achtergronden zijn ze één in hun streven om onze universele emoties te vangen in beelden.

De expositie ‘Liefde lijden lust’ is fascinerend en herkenbaar. Deze ontlokt de bezoeker soms medelijden en soms een traan, maar zeker ook een glimlach en een warm gevoel van binnen.

Deelnemende keramisten zijn:
Elsa Alayse (FA), Janneke Bruines (NL), Marie-Josée Comello (BE), Sylvia Evers (DE/NL), Wayne Fisher (FA/VS), Rheinhilde van Grieken (BE), Louise Hindsgavl (DK), Teja van Hoften (NE), Hugo Meert (BE), Marieke Pauwels (BE), Johan Thunell (SE), Horacio Venturin (BR/ NE) en Nele Waldert (DE).

T/m 19 september 2021 kunt u in Keramiekcentrum Tiendschuur genieten van de tentoonstelling ‘More Organics’, keramische passie-souvenirs door de jaren heen en de geschiedenis van de keramiek in Tegelen. Ook hier ontvangt u korting op de entreeprijs op vertoon van uw entreekaart van de Passiespelen Tegelen 2021.

Bezoek:

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Kasteellaan 8
5932 AG Tegelen

Openingstijden: di t/m zo 11.00 – 17.00 uur

Op vertoon van uw entreekaart van de Passiespelen Tegelen 2021 ontvangt u € 1,50 korting op de entreeprijs (regulier € 7,50 p.p.) van deze tentoonstelling. Deze aanbieding geldt vanaf de aanvang van de Passiespelen t/m 16 januari 2022.

Voor meer informatie zie: www.tiendschuur.net