Kostuums

“Het passieverhaal is een verhaal van, over en voor alle mensen. Het speelt zich af in een stad waarin alle volkeren van de wereld vertegenwoordigd zijn. Iedereen, ongeacht leeftijd en herkomst moet zich daarom ook in het stuk kunnen herkennen. Ook jongeren van nu! De kleding helpt hierbij. In de dessins, de stoffen en het kleurgebruik van de kostuums zal de  hedendaagse invloed zal onmiskenbaar aanwezig, zonder dat we het historische beeld van 2000 jaar geleden loslaten.”

Sanne Reichert
miekesanne

Sanne Reichert (Delft, 1965) volgde de opleiding Arts & Fashion Design aan de Kunstacademie St. Joost van ’s-Hertogenbosch. Tot drie maal toe heeft ze de kostuums voor de Venlose Revue ontworpen. Ook heeft ze meegewerkt aan producties als ‘Klassiek op Locatie’, de opening van de Floriade (2012) en voor Imagine Nation/Theater Amsterdam. Voor tv ontwierp ze onder meer de kostuums en aankleding van ‘De Zaak Menten’ (2016).

Mieke Arts (Venlo, 1958), ondersteunt Sanne samen met een toegewijde naaiploeg bij de productie van de ruim 300 kostuums, die zo zijn ontworpen, dat iedereen ongeacht leeftijd en herkomst zich in het verhaal kan herkennen. Mieke volgde haar opleiding aan de TeHaTex in Nijmegen. Zij werkte –met Sanne – mee aan de opening van de Floriade, de drie laatste edities van de Venlose Revue en diverse amateurmusicalproducties. Drie producties vielen vanwege het toneelbeeld, kostumering en vormgeving in de prijzen bij de Amateur Musical Awards, waaronder ‘Cats’ (2017) en twee nominaties voor ‘Titanic’ en ‘Scrooge’ in 2019.