20201021_163257

Een wisselexpositie over de Passiespelen Tegelen en DICX Kruisweg
6-6-2021 t/m 29-08-2021

De Passiespelen Tegelen 2021 vormen de aanleiding voor een wisselexpositie over ‘de Passie’ in het Limburgs Schutterij Museum. Het Limburgs Schutterij Museum maakt al enkele decennia deel uit van de grote culturele gemeenschap Steyl-Tegelen, waarin diverse musea, kunstenaars en culturele activiteiten van kloosters samenwerken en tot ontplooiing komen. En waarin de Passiespelen en kunstenaars te Steyl ook een rol van betekenis spelen.

Tijdens de zomermaanden toont het Limburgs Schutterij Museum een tijdelijke tentoonstelling die in het teken staat van ‘De Passie’ in schilderijen en als schouwspel. In de tentoonstelling worden tevens bijzondere voorwerpen en attributen getoond, naast beeldmateriaal van de Passiespelen door de decennia heen. Ook presenteert het museum DICX kruisweg, een actuele en inspirerende kruisweg gemaakt door de in Steyl atelierhoudende kunstenaar Dick Evers, samen met Michelle van Asperen en Jacques Spee, die de essentie van het lijdensverhaal toont.

De expositie vormt daarmee een welkome voorbereiding of aanvulling op een bezoek aan een voorstelling van de Passiespelen.

Bezoek:

Limburgs Schutterij Museum
Rozenstraat 18
5935 AN Steyl

Openingstijden: wo, vr, za & zo 13.00 – 17.00 uur
Op voorstellingsdagen van de Passiespelen Tegelen zijn er verruimde openingstijden op zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Op vertoon van uw entreekaart van de Passiespelen Tegelen 2021 ontvangt u bij uw toegangsbewijs (€ 7,50) gratis een kop koffie of thee.

Voor meer informatie zie: www.schutterijmuseum.nl

Bij het Limburgs Schutterijmuseum zijn cadeaukaarten te koop à € 7,50. Hiermee geef je een bezoek aan de wisselexpositie ‘de Passie’ cadeau.